• Kamp

Kontroversiel scoring i sikker dansk sejr over Island

Christian Eriksen, Danmark
Getty Images

Danmark kom foran på et kontroversielt selvmål kort før pausen, da man hentede en ellers sikker 3-0-sejr ude over Island

Det krævede tre point mod Island, hvis Danmark skulle holde sig til i Nations League, og de kom også relativt sikkert i hus.

Det var dog ikke uden dramatik, for umiddelbart inden pausefløjtet, kom de hvidklædte danskere på 1-0 på et kontroversielt islandsk selvmål.

Målmand Hannes Halldórsson viste usikkerhed og boksede bolden lige ud i støvlerne på holdkammeraten Rúnar Már Sigurjónsson, der ikke nåede at reagere. Kuglen trillede derefter mod mål og blev dømt over stregen, inden den islandske keeper nåede at komme til undsætning.

Det store spørgsmål er dog, om bolden nogensinde nåede over stregen, og da der hverken var mållinjeteknologi eller VAR, står det endnu uklart, hvorvidt målet skulle have talt.

Målet blev dog ikke afgørende, da Danmark korte inde i anden halvleg lukkede og slukkede med to scoringer.

Christian Eriksen åbnede halvlegen med at lægge en friløber sikkert i mål, og kort efter sparkede Robert Skov flot læderet i det ene målhjørne med højrebenet.

Herfra var det cruise control for de danske drenge, som roligt kontrollerede de tre point i hus. Et minus var dog, at Andreas Skov Olsen kan frygtes alvorligt skadet i ryggen efter en duel i kampens afslutning.

Med sejren bringer Danmark sig på fire point i Nations League-gruppen og nu kun tre point efter førerholdet England, der slog Belgien tidligere på aftenen.