• Kamp

VAR-drama, da Real Madrid tog sæsonens første sejr

Getty Images
Annonce

Der var fuld fart over feltet, da Real Madrid slog Real Betis 3-2. Los Blancos fik sejren i hus efter et VAR-assisteret straffespark

Efter 0-0 mod Real Sociedad i første spillerunde, skulle Real Madrid lørdag forsøge at få sæsonens første sejr på tavlen ude mod Real Betis. Andaluserne var dog kommet godt fra start med to sejre med den tidligere Madrid-manager Manuel Pellegrini på bænken, så der ventede en svær opgave for Los Blancos.

Kampen startede i et hæsblæsende tempo, hvor Karim Benzema fik en scoring annulleret i den ene ende, mens Thibaut Courtois måtte finde en fantomredning frem for at holde Pablo Sarabia ude. Altsammen inden for de første fem minutter.

Målet faldt efter 13 minutter, hvor Benzema driblede på kanten af feltet og fandt Federico Valverde inde foran mål. Uruguayanen satte foden på, dirigerede bolden i nettet og scorede dermed Real Madrids første mål i sæsonen.

Betis lod sig dog ikke slå ud og vendte i stedet kampen på hovedet med to lynscoringer efter 35 minutter. Først headede Aïssa Mandi et flot indlæg fra Sergio Canales i mål bag Courtois, og på det efterfølgende angreb sparkede William Carvalho så bolden under belgieren ved den nærmeste stolpe og bragte andaluserne på 2-1.

Hjemmeholdet lukkede dog Real Madrid ind i kampen igen fra anden halvlegs start, da Emerson sendte Dani Carvajals indlæg i eget mål.

Og Emerson havde generelt en rigtig skidt anden halvleg, da han kort efter nedlagde Luka Jovic som sidste mand. Så fik han selvfølgelig marchordre, og Real Madrid havde nu 25 minutter i overtal til at jagte sejren.

Det var VAR, der gav Emerson det røde kort, og videodommeren hjalp Real Madrid igen, da de 10 minutter før tid fik tilkendt et straffespark for en hånd i feltet. Sergio Ramos lavede en signatur-panenka, og så var gæsterne på 3-2. En lidt mystisk situation, da ingen Madrid-spillere appellerede for straffesparket, som heller ikke så klokkeklart ud.

Men lige lidt ændrede det, og Real Madrid kunne tage hjem til hovedstaden med sæsonens første sejr.