• Kamp

To debutantmål i AGF’s Europa League-sejr over FC Honka

Getty Images
Annonce

AGF havde ganske godt styr på sagerne i første halvleg af kampen mod finske FC Honka, men i anden halvleg kom De Hviie i problemer

Torsdag aften tog AGF hul på sæsonen 2020/2021, da de hjemme på Ceres Park tog imod finske FC Honka i Europa League-kvalifikationen.

Og det var de danske værter, der kom klart fra bedst fra start. Via et højt pres satte Superliga-mandskabet sig tungt på opgøret, og det udmøntede sig i flere gode tilbud.

Efter 21 minutter fik De Hviie endelig hul på bylden. Et hjørnespark blev slået ind i feltet af Casper Højer, og her steg Frederik Tingager til vejrs og pandede hjemmeholdet foran.

AGF fortsatte ufortrødent, og bare otte minutter blev det også til ganske fortjent 2-0 føring. Endnu engang fandt et hjørnespark fra Højer en medspiller. Denne gang var det Patrick Mortensen, som headede kuglen i nettet. 2-0.

Herefter slap AGF grebet en smule, og FC Honka kom derfor bedre med. Først havde finnerne en god mulighed efter en kontra, men misbrugte. Kort derefter viste de til gengæld skarphed og fik reduceret ved Borjas Martin Gonzalez.

Lige inden pausen kom David Nielsens tropper foran 3-1, da Mortensen sendte et straffespark sikkert i netmaskerne, og det lignede en afgørelse.

Problemer for De Hviie

Men efter pausen havde AGF svært ved at finde melodien, og FC Honka begyndte igen at vise tænder. Med 25 minutter tilbage af opgøret reducerede udeholdet pludselig til 2-3 via et smukt angreb. Målscoreren var Lucas Kaufmann.

Nervøsiteten kunne mærkes på banen, som tiden gik, og FC Honka kom frem til et par fine chancer, men heldigvis for AGF blev de ikke omsat til mål.

I kampens døende sekunder fik AGF lukket opgøret med to debutantmål. Først scorede Patrick Olsen, og kort derefter gjorde Søren Tengstedt det til slutresultatet 5-2.

Dermed er AGF klar til næste runde i Europa League.