• Kamp

Rødt kort og kontroversielt straffespark: Danmark tager flot skalp mod England

Danmark
Getty Images

Harry Maguire blev vist ud, og Christian Eriksen scorede på straffespark, da Danmark besejrede England i Nations League

Onsdag aften skulle Danmark forsøge at følge op på den flotte 3-0 sejr over Island forleden mod England på selveste Wembley.

Og det startede godt for Kasper Hjulmands tropper, som havde meget boldbesiddelse i kampens indledning, uden det dog blev helt farligt på banens sidste tredjedel.

England kom lige så stille bedre med, som halvlegen skred frem, men efter en halv times spil modtog Harry Maguire sit andet gule kort grundet en voldsom tackling på Kasper Dolberg, som efterfølgende måtte lade sig udskifte.

Men Danmark var i overtal, og der skulle ikke gå lang tid, før danskeren også var foran på måltavlen. Der skulle dog kontroversielle omstændigheder til.

Thomas Delaney blev truffet en smule på foden i en duel i englændernes felt, og så pegede dommeren på pletten til store irritation for hjemmeholdet. Christian Eriksen klarede paragrafferne og bragte Danmark i front.

Danmark holder fast

I anden halvleg var danskerne meget på bolden, og både Daniel Wass og Pione Sisto havde muligheden for at lukke opgøret, men misbrugte deres chancer, og i stedet blev England pludseligt farlige via et hjørnespark.

En forlænget bold havnede hos Mason Mount, som headede på mål, men Kasper Schmeichel diskede op med en fantomredning.

Mod slutningen af kampen fik England lagt det danske hold under pres, men Hjulmands tropper stod imod med lodder og trisser og snuppede derfor alle tre point.

Samtidig vandt Belgien 2-1 over Island og topper derfor gruppen med ni point foran Danmark og England, som begge har syv point.