• Kamp

Hjemvendt angriber sender FC Midtjylland videre i Champions League

Junior Brumado, FC Midtjylland
Getty Images

Junior Brumado startede på bænken, men kom ind i anden halvleg og fik bugseret kampens enlige mål ind over stregen

De danske mestre fra FC Midtjylland spillede onsdag aften sæsonens første vigtige kamp, da de i Bulgarien mødte Ludogorets i kvalifikationen til Champions League.

Og Ulvene kom klart bedst fra start. Med et højt pres fik midtjyderne sat Ludogorets under et voldsomt tryk, og det udmøntede sig i flere store chancer til blandt andre Awer Mabil og Sory Kaba, men ind ville bolden ikke for danskerne.

Bulgarerne var derimod ganske ufarlige og fik kun meget få gange i løbet af første halvleg bragt bolden over midterlinjen. Alligevel stod det 0-0 i pausen.

Ulvene bider fra sig

FC Midtjyllands dominans fortsatte efter pausen, hvor Mabil fik en ny chance, men hans afslutning gik lige over mål.

Pludselig, ud af ingenting, blev Ludogorets farlige. Et dårligt udspark af Jesper Hansen betød, at bulgarerne fik fat i kuglen, og til slut endte bolden på kanten af feltet. Her blev der sparket på mål, men Paulinho fik blokeret.

TV-billederne viste efterfølgende, at der muligvis var hånd på brasilianeren, men heldigvis for midtjyderne afviste dommeren og dømte i stedet hjørnespark.

Herefter var der tale om en mere ligeværdig kamp, hvor hjemmeholdet kom til flere mindre chancer, uden det dog blev helt farligt.

Men så slog FC Midtjylland til. En løs bold endte hos indskiftede Junior Brumado, som fik sendt bolden i nettet med bare 10 minutter igen.

Kort efter havde Anders Dreyer muligheden for at fordoble føringen, men han brændte den store chance.

Heldigvis for midtjyderne blev der ikke scoret mere, og de danske mestre er derfor klar til næste runde af Champions League-kvalifikationen.