• Kamp

Helt vildt! FC Midtjylland er klar til CL-gruppespil

Getty Images

Slavia Prag kom bedst fra start, men efter en forrygende slutspurt blev det alligevel FC Midtjylland, som snuppede den samlede sejr

Onsdag aften havde FC Midtjylland for at sikre sig en plads i Champions Leagues gruppespil for første gang i klubbens historie. Det første opgør mod Slavia Prag endte 0-0, og derfor skulle der en sejr eller som minimum et nyt nulløst resultat til i den ordinære spilletid på MCH Arena.

Det startede dog skidt for Ulvene, som efter bare to minutters spil kom bagud 0-1. Et hjørnespark skabte panik i de bageste geledder, og efter lidt klumpspil hakkede Peter Olayinka tjekkerne i front.

Brian Priskes tropper havde det generelt svært i kampens indledning og i hele første halvleg. Det blev ikke til de store chancer for midtjyderne, og CL-gruppespillet var derfor langt væk.

Midtjysk slutspurt

I anden halvleg kom hjemmeholdet langt bedre med, og med 25 minutter igen bragte Sory Kaba spænding ind i opgøret, da han pandede midtjyderne på 1-1.

Til slut var der drama for alle pengene, da FC Midtjylland blev tildelt et straffespark efter hånd på bolden. Det tog Sory Kaba sig af, men angriberen brændte.

Det var dog ikke slutningen på situationen. Efter VAR-gennemgang blev der nemlig dømt omspark, fordi Slavia Prags målmand forlod stregen en smule før tid. Derfor fik Alexander Scholz chancen fra pletten, og han sendte kuglen i kassen. 2-1.

Og så var FC Midtjylland pludselig på vej i Champions League-gruppespillet. Det lykkedes ikke gæsterne at få udlignet, men til gengæld scorede midtjyderne to gange i de døende minutter ved Frank Onyeka og Anders Dreyer, og derfor er de klar til at krydse klinger med de bedste af de bedste.