• Kamp

FC Midtjylland sikrer sig stærkt udgangspunkt inden afgørende CL-opgør

Getty Images
Annonce

De forsvarende danske mestre FC Midtjylland tog et lille skridt på vejen mod Champions Leagues gruppespil med 0-0 mod Slavia Prag

FC Midtjylland skulle tirsdag aften forsøge at tage endnu et skridt på vejen mod Champions League-gruppespillet ude mod Slavia Prag i det første af to opgør.

Og Ulvene kom ganske godt fra start og fik lagt et højt pres. Hjemmeholdet havde svært ved at komme frem til det store i første halvleg og kom kun frem til et par langskud, som ikke rigtig voldte Jesper Hansen besvær.

Brian Priskes tropper var dog heller ikke tæt på at få netmaskerne til at blafre i en første halvleg, som ikke vil gå over i historiebøgerne for sit flotte spil.

Stærk midtjysk fight

I anden halvleg fortsatte FC Midtjylland med at holde hjemmeholdet fra chancer, og de danske mestre kom endda også til et par fine chancer.

Sory Kaba havde FC Midtjyllands vel nok bedste forsøg i opgøret efter knap en times spil, da han kom først på et godt slået frispark fra Anders Dreyer, men angriberens hovedstød blev pillet af målmand Ondrej Kolar.

Kolar kom i opgørets afsluttende minutter også i vejen for Erik Sviatchenko, som bankede resolut til kuglen i feltet, men ind gik bolden altså ikke.

Slavia Prag pressede godt på til sidst, men heller ikke tjekkerne kunne prikke hul på bylden, og derfor sluttede det hele 0-0.

FC Midtjylland kan derfor med en sejr i returopgøret på MCH Arena sikre sig en plads i Champions League-gruppespillet, mens et nederlag vil betyde Europa League-gruppespil.