• Kamp

FC Midtjylland sikrer sig europæisk gruppespil via forrygende anden halvleg

Getty Images

Efter en noget sløv første halvleg kom FC Midtjylland blæsende ud til anden halvleg og besejrede Young Boys med 3-0

Både sportsligt og økonomisk var der en hel del på spil for FC Midtjylland, da Ulvene onsdag tog imod Young Boys i Champions League-kvalifikationen.

Kunne de danske mestre slog schweizerne, ville man nemlig være sikker på et europæisk gruppespil.

Det var dog Young Boys, som havde et lille overtag i kampens indledning, og kampens første reelle chance tilfaldt også udeholdets angriber Jean Pierre Nsame, hvis afslutning dog blev reddet af Jesper Hansen.

Nsame fik endnu en mulighed inden pausen, men igen kom Hansen flot i vejen.

FC Midtjylland havde derimod svært ved at tilspille sig chancer i første halvleg, men formåede dog at holde Young Boys fra scoringer.

Sultne ulve

Fra anden halvlegs begyndelse var FC Midtjylland som forvandlet. De danske mestre sad fuldstændig på begivenhederne, og efter bare seks minutter kom Ulvene også foran, da Anders Dreyer slog et perfekt frispark ind i feltet, som gæsterne Jordan Lefort ved et uheld sendte i eget mål.

Midtjyderne fortsatte med at trykke på, og med en halv time igen blev det også 2-0. Et noget skævt Paulinho-indlæg ramte overliggeren, men på returen stod Sory Kaba klar og lagde bolden til rette for Dreyer, som sikkert sparkede kuglen op i nettaget.

Til sidst blev det også 3-0, da indskiftede Pione Sisto drev gæk med udeholdet og sendte Awer Mabil helt fri i dybden. I to omgange fik australieren sparket læderet i netmaskerne.

Den dukkert kom Young Boys sig aldrig over, og dermed FC Midtjylland klar til sidste runde af Champions League-kvalifikationen, hvor de møder Slavia Prag i to kampe.