• Kamp

Fabelagtige Sevilla snuppede sjette Europa League-titel

Sevilla
Getty Images

Inter kom bedst fra start, men Sevilla kæmpede sig tilbage og sikrede sig i anden halvleg sejren og Europa League-titlen

Fredag aften skulle den første af to store finaler afvikles, da Sevilla og Inter tørnede sammen i Europa League, og det skulle vise sig at blive en særdeles hæsblæsende kamp.

Der var blot spillet få minutter, da Inters formstærke angriber Romelu Lukaku løb fra Diego Carlos, som på ulovlig vis stoppede belgieren i feltet. På det efterfølgende straffespark var Lukaku sikkerheden selv og lavede dermed mål i sin 11. Europa League-kamp på stribe. 1-0 til Inter.

Den føring holdt dog ikke længe. Et indlæg fra Jesus Navas fandt Luuk de Jong, som pandede Sevilla tilbage i kampen. 1-1.

Og selv samme de Jong gjorde det også til 2-1 lidt efter, og igen var det med hovedet, at hollænderen lynede. Inters Diego Godin ville også være med i hovedstødslegen, og han fik udlignet spaniernes føring inden pausen, så det stod 2-2.

Afgørelsens time

Anden halvleg blev en smule mere afdæmpet end den første, selvom begge hold havde chancerne til at bringe sig i front.

Et kvarter før tid kom det, der lignede afgørelsen. Efter et forsøg på en clearing lavede Sevillas stopper Diego Carlos et spektakulært saksespark, men der skulle lidt hjælp til fra en uheldig Lukaku, som sendte bolden i eget mål.

Flere mål blev det ikke til, og dermed vinder Sevilla Europa League for sjette gang.