• Kamp

Danmarks U21-landshold er klar til EM efter snæver sejr

Getty Images

U21-landsholdet skulle egentlig blot bruge et enkelt point mod Finland for at kvalificere sig til EM næste sommer, men det blev til tre af slagsen

Efter sejren over Malta forleden manglede det danske U21-landshold blot et enkelt point for definitivt at sikre sig billetten til næste sommers EM, og det startede perfekt for danskerne.

Bare et enkelt minut inde i kampen kombinerede Nikolai Laursen og Rasmus Carstensen flot i højre angrebsside, og sidstnævnte sendte derefter en flad bold ind i feltet. Her dukkede Victor Jensen op og sendte kuglen i kassen. 1-0!

Herefter kom Finland bedre med og havde et par farlige dødbolde, men mål blev det ikke til.

Finsk udligning

Det gjorde det til gengæld for finnerne i anden halvleg, hvor Oliver Christensen noget kluntet begik straffespark. Det omsatte Marcus Forss til mål, og så stod det pludselig 1-1.

Heldigvis ville Victor Jensen det anderledes, og han udnyttede efter en times spil et suverænt indlæg fra Jacob Bruun Larsen til at score til 2-1.

Det kunne også være blevet til 3-1 ved Jesper Lindstrøm, men Brøndby-spillerens forrygende flugter fra kanten af feltet ramte overliggeren.

Derfor blev det ikke til flere mål, og det betyder, at det danske U21-landshold er klar til EM næste sommer.