• Kamp

0-3 til 3-3: Chelsea redder point efter chokstart fra oprykker

Getty Images

West Bromwich kom foran 3-0 mod Chelsea på en halv time, men gæsterne reddede sig et point i overtiden

Chelsea var storfavorit på udebane mod West Bromwich lørdag aften, men oprykkerne formåede alligevel at chokstarte mod The Blues. For det skulle kun gå tre minutter før Callum Robinson fik lov til at bringe hjemmeholdet i front med en flad afslutning fra hjørnet af feltet efter et dumt boldtab fra Marcos Alonso.

Den start gav anledning til et voldsomt Chelsea-pres, og både Tammy Abraham og Timo Werner burde have udlignet inden der var spillet et kvarter.

Men når man ikke scorer på sine chancer og tilmed laver store fejl i defensiven, så bliver man straffet. Det gjorde Robinson med sin anden scoring efter 25 minutters spil, da debuterende Thiago Silva glemte at koncentrere sig og lod bolden glide under sin fod.

Og minsandten om det ikke også blev 3-0 et par minutter senere, hvor Darnell Furlong fandt Kyle Bartley med et smart hovedstød efter et hjørnespark. Midtstopperen satte indersiden på et par meter fra stregen og så lå bolden igen i nettet.

Den stilling holdt til pausen, og fra anden halvlegs start var der ingen anden vej end frem over stepperne for Frank Lampards tropper.

Der skulle kun gå 10 minutter før stortalentet Mason Mount reducerede for The Blues med et fremragende langskud, og så var der pludselig lang vej hjem for West Bromwich.

Og med 20 minutter igen blev det også 2-3, da det tålmodige Chelsea-pres gav pote igen. En 1-2 mellem Callum Hudson-Odoi og Kai Havertz gjorde, at englænderen sikkert kunne placere bolden fladt i hjørnet af West Bromwich-målet.

Så var der dømt stormløb på The Hawthorns, og det lykkedes for Chelsea at redde et point i det 93. minut, hvor Tammy Abraham kunne trille bolden det sidste stykke over stregen efter en tumultarisk angreb.

Derfor undgik Chelsea ydmygelsen, mens West Bromwich måtte nøjes med et point på trods af en 3-0 føring ved pausen.